קיימת דעה רווחת שהכל יכול להיכנס לתוך הפויקה. לא חשוב המרקם, הגודל, הצורה…
צריך להבין שפויקה זה גורמה, תעשו אותו באהבה, בהשקעה, או אל תעשו בכלל.
קחו ירקות שורש:
- גזרים
- תפו"א
- בטטה
קלפו אותם וחיתכו לקוביות.
טיפ של מומחים – ככל שזמן הבישול של הירק קצר יותר כך נחתוך אותו לקוביות קטנות יותר, ולמעשה מהקטן לגדול – קודם הגזר, ולאחר מכן התפו"א והבטטה. את הבצל חתכו לרצועות, אין צורך לקצוץ.
הדרך הנוחה ביותר היא לחתוך הכל מראש, לסגור בשקית סנדביץ' ולאחסן בצידנית.
בחרו חלבונים:
יש המון אפשרויות כמו טופו, בקר, או עוף (עדיף להימנע מעצמות), קוביות או רצועות, מה שאתם אוהבים.
אופן ההכנה:
שימו את הסיר לצד האש. לא מעל, ולא מדורה גדולה מידי. אש יחסית קטנה. תהליך איטי ייתן לכם תוצאה מדהימה! תוך מספר דקות הסיר כבר יהיה חם מאוד.
שימו שמן לטיגון הבצל והכניסו את הבצל לטיגון, אל תבנו על זה שיהיה לכם זמן, בחלק הזה תתמסרו לסיר ותנו לו להיות מרכז עולמכם.
כשהבצל הופך שקוף או נחרך תוסיפו את החלבון, ותנו לו טיגון זריז של דקה או שתיים.
הכניסו פנימה תערובת התבלינים. ההמלצה שלנו – כף פפריקה, כפית בהרט, חצי כפית צ'ילי, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית אורגנו, חצי כפית כמון וחצי כפית כורכום.
תנו ערבוב טוב ואחרי עוד דקה או שתיים הוסיפו פנימה גם את שאר הירקות, כסו את הירקות במים וסיגרו את המכסה.
עכשיו יש לכם חצי שעה לבירה, או כוס יין (בשר בקר ידרוש זמן ארוך יותר), אם האש מספיק נמוכה \ בישול על גחלים לא תצטרכו לדאוג לערבב בסיר.
לאחר חצי שעה, פתחו את הסיר, רוקנו פחית של חלב קוקוס פנימה, תנו ערבוב קטן ואפשר להוסיף את האורז. שימו לב, את האורז נפזר בחלק העליון, מבלי להיצמד לדפנות הסיר.
שימו אורז עד שכמעט תכסו את הנוזלים שבסיר, בעזרת הכף אפשר לטפוח על ערמת האורז עד שהיא כולה ספוגה בנוזל.
עכשיו נשאר לכסות את הסיר ולחכות כ-20 דקות.
לאחר 20 דקות ניתן להוציא את הסיר מחוץ לאש ולתת לו לנוח בצד 10-15 דקות נוספות. הסיר מספיק חם והבישול ימשיך גם מחוץ לאש.
מגישים ונהנים מהפויקה הנימוך והמנחם מסביב למדורה.
ההמלצה של ברלה – במשך הלילה להשאיר את הסיר את הסיר מחוץ לרכב, לא כיף לישון בתוך עננת פויקה. בבוקר תנו לו ניקוי קטן, שימו בתוך שקית אטומה ואת שאר הטיפול תשלימו בבית, שימון דק בשמן בישול והסיר יהיה מוכן לפעם הבאה.
מרכיבים לפויקה של ברלה:
- טופו/ בשר/ עוף
- גזר
- תפו"א
- בצל שום
- בטטה
- שמן בישול
- מלח
- קרם \ חלב קוקוס
- תערובת תבלינים (ההמלצה שלנו- כף פפריקה, כפית בהרט, חצי כפית צ'ילי, חצי כפית פלפל שחור גרוס, כפית אורגנו, חצי כפית כמון וחצי כפית כורכום)